Geen producten (0)

Nederlands

Geen producten (0)

Tussen kunst en kitsch op Detectorworld?!

 

Al jarenlang worden er in de Nederlandse bodem tal van archeologische voorwerpen aangetroffen. Met de komst van de metaaldetector is de laatste tijd met name het aantal metaalvondsten aanzienlijk toegenomen. Heeft u wel eens iets bijzonders gevonden en wilt u weten wat het is en hoe oud het voorwerp is? Heeft u bijzondere vondsten gedaan met uw metaaldetector die u de experts graag zou laten zien? Of wilt u meer te weten te komen over bepaalde bodemvondsten die u nog niet kunt plaatsen? Neem ze mee naar Detectorworld en laat ze beoordelen door een bodemvondstenexpert of archeoloog!  

Op zaterdag 13 oktober is er een team van deskundigen aanwezig om uw vondsten te bekijken, te beoordelen en het verhaal achter uw 'schat' te achterhalen!

Dr. Evert Kramer - oud-conservator archeologie van het Fries Museum

Evert Kramer (25-11-1947) was 35 jaar als archeoloog verbonden aan het Fries Museum. Zijn specialisatie is breed: vuursteen, aardewerk en detectorvondsten, vooral Romeins en middeleeuws. Hij schreef talloze publicaties over gevarieerde onderwerpen uit de Friese prehistorie. Bekend zijn ook zijn grote internationale exposities over de Friezen Saksen en Denen, Saksers yn Fryslan, Koningen rond de Noordzee, en de jubileumtentoonstelling 75 jaar terpenonderzoek.

Dhr. Dennie Dijs: allround bodemvondstendeskundige sinds begin jaren '80. 

Dhr. Jappie Henstra: deskundige in (munt)gewichten en andere bodemvondsten

Dhr. Henk Kruizinga: muntendeskundige en andere bodemvondsten

Dhr. Robbert Velt - allround bodemvondsten deskundige, specialisatie late middeleeuwen

Zijn passie voor archeologie ontstond na zijn eerste zoektocht met een metaaldetector. Hij vond direct een zeer zeldzame romeinse as munt van Keizer Augustus met Varus klop. Een zeer bijzondere vondst. Inmiddels is Velt door zijn ervaring en kennis een specialist in bodemvondsten met een voorliefde voor de late middeleeuwen en onderzoekt hij al jaren friese kasteelterreinen waardoor hij veel kennis heeft opgedaan. Zijn mooiste vondst is een 13e eeuwse vergulde tourse groot fibula van Lodewijk IX, de enige ooit in Nederland bekend. Velt werd bekend vanwege zijn televisie serie over metaaldetectie en archeologie dat twee seizoenen werd uitgezonden op Omrop Fryslan. Hij determineert bodemvondsten op determinatiedagen en geeft archeologielessen voor de klas. 

Dr. Stijn Heeren - Coordinator van Portable Antiquities of the Netherlands

Cum Laude afgestudeerd Historicus en archeoloog verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Specialisaties: late ijzertijd, vroege middeleeuwen en de late Romeinse tijd. 


Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!

Facebook Twitter

We use cookies to our website. By using the website you agree with this.