Geen producten (0)

Deutsch

Geen producten (0)

Portable Antiquities of the Netherlands (PAN)


DOELSTELLING

Het doel van PAN is om oudheidkundige vondsten in privé-bezit, met name metaalvondsten gevonden met behulp van een metaaldetector, te documenteren en online te publiceren, en zo de informatie over de vondsten en hun vondstlocatie beschikbaar te maken voor wetenschap, erfgoedonderzoek, musea en alle andere geïnteresseerden.

PROJECTPARTNERS

PAN wordt gecoördineerd door de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). De primaire partners van het project zijn de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de Universiteit Leiden (UL), de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Determinaties van munten worden verzorgd door specialisten van NUMIS, onderhouden door De Nederlandsche Bank (DNB). Pelgrimsinsignes worden beschreven door specialisten van KUNERA, gehuisvest bij de Radboud Universiteit (Nijmegen). Verenigingen van vrijwillige (detector)archeologen De Detectoramateur (DDA), Coinhunter Company (CC), de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN) alsmede de website www.bodemvondstenwereld.nl ondersteunen PAN. Het Noordelijk Archeologisch Depot (NAD) te Nuis, het Fries Museum (Leeuwarden), het Gelders Archeologisch Centrum (GAC) gelieerd aan Museum het Valkhof, alsmede de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) en ArcheoHotspots in diverse steden verstrekken gastvrijheid aan PAN-vondstregistratoren. Landschap en Erfgoed Utrecht (LEU) en de provincies Noord-Brabant, Drenthe en Zeeland werken met PAN samen.

INTERNATIONALE SAMENWERKING

PAN maakt deel uit van de North Sea Area Finds Recording Group, een samenwerkingsverband van organisaties die zich richten op registratie van archeologische vondsten. Andere leden zijn het Portable Antiquities Scheme in Engeland en Wales, MEDEA in Vlaanderen en DIME in Denemarken.

FINANCIERING

PAN wordt grotendeels gefinancierd door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en daarnaast door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Vrije Universiteit.

PRIVACY

Uw privacy is voor ons belangrijk. Hier kunt u lezen wat we met de verschillende soorten data die we verzamelen doen.

CONTACT

Wilt u vondsten melden? Lees onze huisregels en neem contact op met de vondstregistratoren. Of hebt u een andere vraag over PAN? Mail pan.fgw@vu.nl.

LINKS

Like ons op Facebook en kijk daar in de agenda waar u PAN-vondstregistratoren kunt ontmoeten!

 

Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!

Facebook Twitter

We use cookies to our website. By using the website you agree with this.